107.900.- / főtől

Római városlátogatás – REPÜLŐVEL

Régió: Olaszország Utazás: repülő Kategória: *** Ellátás: Reggeli

Kapcsolat: (26) 330-978

Róma városlátogatás repülővel
2014.06.26.-29., 10.02.05.

 

1. nap: Budapest-Róma
Elutazás menetrend szerinti járattal Rómába. Találkozás a helyi idegenvezetővel, majd a buszos panorámás városnézés után transzfer a szállodába. A csomagok letétele után gyalogosan-metróval folytatjuk városnézésünket: Angyalvár, Navona tér és a Pantheon ahol Raffaello sírját is találjuk, majd a Trevi kút és a Spanyol lépcső megtekintésével végződik a program.

2. nap: Róma
Folytatjuk Róma felfedezését: Róma jelképe, a Kolosszeum az ókori Róma hagyatéka, a Forum Romanum megtekintése tárlatvezetéssel (Ár: 7.500,-Ft*/fő-jelentkezéskor fizetendő!), majd S.Pietro in Vincoli következik, melynek oltár alatti ún. confessioban őrzik Szent Péter bilincsét: innen a templom neve. A templomban megtekinthetik Michelangelo világhírű Mózes-szobrát is. Ezután Róma legforgalmasabb mai tere, a Piazza Venezia következik, majd a Lateráni Szent János bazilikába látogatunk, mely a római katolikus egyház legfőbb temploma, a mindenkori pápa püspöki székesegyháza. A bazilikával szemben található a Szent Lépcső, melyet a hagyomány szerint Szent Heléna hozatott Rómába és ez volt Pontius Pilátus palotájához vezető lépcső, amelyen Krisztus haladt.

3. nap: Róma-Vatikán
Találkozás a szállodában a helyi idegenvezetővel , majd lehetőség a Vatikáni Múzeumok és a Szent Péter Bazilikának megtekintésére részletes tárlatvezetéssel (Ár: 13.500,-Ft*/fő-jelentkezéskor fizetendő !). Délután szabadidő vagy fakultatív kirándulási lehetőség Tivoliba (Ár: 14.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!). A reneszánsz kertjeiről, műemlékeiről híres kisváros mintegy 30km távolságról fekszik Rómától. Tivoli leghíresebb nevezetessége a Villa d?Este mely a villát építtető Este családról kapta az elnevezését. A villa kertjében kétszáznál is több szökőkút van, mely különleges látványosságot és élményt jelent a látogatóknak.

4. nap: Róma-Budapest
Délelőtt szabadidő , majd transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerint.

Utazás: repülővel

Szállás: belvárosi hotel***

Ellátás: reggeli
Részvételi díj: 107.900,-Ft/fő

Reptéri illeték: kb.41.000,-Ft/fő

Félpanziós (3x vacsora): 15.000,-Ft/fő

Egyágyas felár: 25.000,-Ft/fő

 Sztornó biztosítás: 1,5%

 

Fakultatív programok – jelentkezéskor befizetendők!:

  • Vatikán tárlatvezetéssel 13.500,-Ft/fő
  • Colosseum/Forum Romanum tárlatvezetéssel: 7.500,-Ft/fő
  • Tivoli Villa d’ Este privát busszal,idegenvezetéssel: 14.900,-Ft/fő (min.10 fő esetén !)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

  • Napijegy 6 EUR
  • Idegenforgalmi adó, 2 EUR/fő/éj a helyszínen fizetendő!


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, az esetleges hibákért, elírásokért elnézést kérünk, de felelősséget nem vállalunk. | © 2011 Alhambra Tours Kft.
Utazási iroda, Utazás biztosítás, Nemzetközi buszjegyek, vonatjegyek, Wellness akciók