Leírás

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

reggeli, 7alkalommal főétkezés

A felülmúlhatatlan Ötös – Perutól Brazíliáig

Peru, Bolívia, Argentína, Uruguay, Brazília körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel, Limától Rióig.
Peru utazás UNESCO Világörökségi helyszínek

UNESCO Világörökségi helyszínek

Leírás

1-2. nap: Budapest – Lima

Elutazás menetrend szerinti járattal átszállással Limába. Szállás Limában (2 éj). Másnap városnézés Limában, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Fő tér, Állami Palota, Városi Palota. Ebéd, majd a délutánt a tengerparton töltjük.

3-4. nap: Cusco – Szent Völgy – Pisac

Ma repülővel Cuscoba utazunk. A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Délután Sacsayhuamánba megyünk, ahol a legnagyobb és legimpozánsabb lelőhelyet is megtekintjük, majd Kenkoba is ellátogatunk. Szállás Cuscoban. Másnap megnézzük a Koricancha nevű inka lelőhelyet, azután elindulunk a Szent Völgy felé. Útközben meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Ebéd a Szent Völgy legszebb éttermében. Ezt követően indulunk a Ollantaytambo régészeti épület-együtteséhez. Este szertartás egy indián sámánnal. Szállás a Szent-Völgyben.

5-6. nap: Machu Picchu – Puno – Cusco

Hajnalban vonattal a Szent völgyből Aguas Calientesbe indulunk, majd innen egy turistákat szállító menetrend szerinti busszal továbbutazunk Machu Picchu felé. Az idegenvezető végigkísér minket Machu Picchu városának romjain. Vonattal térünk vissza Cuscoba. Szállás Cuscoban. Másnap Puno-ba utazunk. Útközben megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárakat csodálhatjuk meg. Ebéd Sicuaniban. Átvágunk a La Raya-hágón, ahol láthatjuk a világ legmagasabban fekvő piacát. Majd megtekintjük azt a hegyet, ahonnan az Amazonas folyó ered. Szállás Punoban (2 éj).

7-8. nap: Titicaca-tó – Tiawanaku – Puma Punku

Indulás hajóval Uros szigetére, a nádból készült úszó szigetekre, ahol egy indián népcsoportot ismerhetünk meg. Majd Taquilébe utazunk, ahol elfogyasztjuk az ebédünket. Végül Taquile szigetre látogatunk el. Másnap a Tiawanaku épületegyütteshez indulunk. Útközben megnézzük Ara Murut, az „Istenek Kapuját”. Tiahuanaku romjait keressük fel, ahol különleges kidolgozású építmények találhatók. Végül az egykori város fő kikötőjét, Pumapunkut látogatjuk meg. Autóbusszal utazás Bolíviába, La Pazba. Szállás La Pazban (2 éj).

9-10. nap:  La Paz – Buenos Aires

Városnézés La Pazban: Szent Ferenc tér és templom, Murillo tér, székesegyház, elnöki palota, Jaén utca, Prado főutca, a kézműves termékek indián piaca, a világ egyetlen koka múzeuma. Ezt követően a Hold Völgyébe igyekszünk, amely egy holdbéli tájat idéző park. Transzfer repülőtérre és utazás Argentínába, Buenos Airesbe. Transzfer a szállodába, majd fél napos városnézés: Parlament, Casa Rosada kormányzati épület, régi kikötő, San Telmo negyed. Szállás Buenos Airesben (2 éj).

11-12. nap: Colonia de Sacramento – Iguazu-vízesés (brazil oldal)

A kikötőbe megyünk, ahonnan Uruguay koloniális városába, Colonia de Sacramentoba hajózunk. A város legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros, ahol még állnak olyan házak, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma, az Iglesia Matríz del Santísimo Sacramento. Másnap reggel az Iguazu-vízeséshez repülünk. A Világörökség helyszíneinek listáján is szereplő Iguazu Nemzeti Park ad otthont a világ legnagyobb kiterjedésű vízesésének, mely 275 különböző, helyenként 90 m magas vízesésből tevődik össze. Szállás Iguazu-ban (2 éj).

13-14. nap: Iguazu-vízesés (argentin oldal) – Paraguay

Egész napunkat a nemzeti park területén töltjük. Körbejárjuk a 1.200 m hosszú sétány kilátópontjait. Ebéd egy helyi étteremben. Ezután fakultatív szafari programon vehetünk részt. Terepjáróra szállva megismerkedhetünk a nemzeti park növény- és állatvilágával. Motorcsónakkal közelíthetjük meg a vízesést, a program során garantáltan senki nem marad szárazon! Másnap délelőtt fakultatív program keretében átlátogatunk Paraguayba. Megnézzük a helyi piacot, majd meglátogatjuk az Itaipu erőművet. Délután repülőre szállunk, és Brazíliába, Rio de Janieroba utazunk. Szállás Rio de Janeiroban (3 éj).

15-16. nap: Rio de Janeiro

Reggeli után egész napos városnézés Rio de Janeiroban. Reggel fogaskerekűvel megyünk fel a 710 m magas Corcovado hegyre, ahol a város jelképe, a Megváltó Krisztus szobra áll. Ezután felfedezzük Rio belvárosát: Maracaná Stadion, Nemzeti Színház, Szépművészeti Múzeum, Sambodrom, katedrális. Másnap egész napos szabad program, fürdés és pihenés. Fakultatív program ajánlataink: Favella túra vagy szamba iskola látogatás.

17-18. nap: Rio de Janeiro – Budapest

Délben transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre európai átszállással. Érkezés másnap a déli órákban.

 

Világörökségi helyszínek
 • Lima történelmi óvárosa
 • Nazca-vonalak
 • Cuzco
 • Machu Picchu
 • Iguazu Nemzeti Park
 • Brazília – Rio de Janeiro
 • Uruguay – Colonia del Sacramento

Programok

 • Tangó-show vacsorával: 39 900 Ft
 • Szafari program (jeep, csónak) a vízesésnél: 23 900 Ft
 • Paraguay kirándulás: 19 900 Ft
 • Favela látogatás: 10 900 Ft
 • Szamba iskola látogatás: 13 900 Ft

Az ár tartalmazza:

szállást 3-4*-os szállodák kétágyas szobáibanreggelis ellátást, 7 alkalommal főétkezésta megadott programokat és a belépőket a meghirdetett látnivalókihozhelyszíni közlekedéstmagyar nyelvű idegenvezetést

Az ár NEM tartalmazza:

nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkelkb. 470 000 Ftajánlott borravalókb. 3-5 USD/fő/napútlemondási biztosítás 1,5%EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztostásegyágyas felár280 000 Ft

Elérhető szobák:

  Ár információk:

  • Repülõjegy irányár illetékkel (változhat): 260000 Ft
  • Részvételi díj: 875000 Ft

  Available departures

  Unfortunately, no places are available on this tour at the moment