Leírás

Utazás: autóbusszal

Ismertető

turafokozat

Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor. Folyamatos utazás a Rax csúcsai felé. A Rax-Alpok a Keleti-Alpok igazi előbástyája, hazánkhoz legközelebb eső 2000 méternél magasabb hegye. Gazdag alpesi növényzet, érintetlen természet, festői táj várja mindazokat, akik időt szánnak arra, hogy felfedezzék a fennsík csodálatos vonulatait.

Buszunkat a hegy lábánál lévő parkolóban tesszük le, innen kezdjük kirándulásunkat a Schwarza folyó mentén.

A Schwarza folyó völgye, melyet Höllentalnak neveznek, több kilométeren keresztül egy fantasztikus, mély és keskeny szurdokban választja el egymástól a két hegységet, a Schneeberget és a Raxot. Ebben a völgyben, a smaragdzölden csordogáló patak partján, csodálatos erdei ösvényeken fogunk kirándulni, miközben a vízben többször láthatunk pisztrángokat is. Kb. 1,5-2 órás sétánk végállomása Kaiserbrunn település. Innen indul az a vízvezeték, amely Bécs vízellátását biztosítja. Kicsit pihenünk, majd folytatjuk utunkat.

Buszunk már itt vár ránk és visszaszállít minket az első parkolóhoz. A völgy után természetesen a csúcsot is meghódítjuk. A hegyre a Raxseilbahnnal juthatunk fel, melyet 1928-ban építettek. Ez az elsőként épült ilyen felvonó Ausztriában. Az út 6-8 percig tart, ez alatt megtesz több mint ezer méter szintkülönbséget, lélegzetelállító panorámát nyújtva az utazóknak. Az emelkedéskor kitárul a táj előttünk és csodálatos kilátás nyílik a Schneebergre, valamint a környező hegyekre.

Ha felértünk, először gyönyörködjünk a hegyi állomás a Berggasthof Raxalpe (1547m) teraszáról a páratlan kilátásban. Ez az étterem remek kiindulópont a Rax-fennsíkon található látnivalók megtekintéséhez.

El is indulunk, és egy csodálatos körtúrát teszünk meg a fennsíkon. Először elsétálunk az Ottohaus-hoz (1644m), ahol vár minket egy kilátóterasz is, valamint a bátrabbak felsétálhatnak a kereszthez is. Visszatérünk az Ottohaushoz, melynek éttermében elfogyasztjuk ebédünket.

Ebéd után lehetőség van az Alpesi kert megtekintésére és a velünk szemben található kőkapu rejtélyét is feltárhatjuk. Az Ottohaustól a fennsík másik oldalához kirándulunk. Itt – egy az előzőhöz hasonló – fából épített kilátóból a Schwarza völgyére pillanthatunk le, majd visszatérünk a Berggasthof épületéhez.

Ez egy fantasztikusan szép túraútvonal, lélegzetelállító kilátással, mely végig követ minket az útvonalon. A kötélpályán visszatérünk a buszunkhoz.

Késő délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

FONTOS INFORMÁCIÓK:

Könnyen teljesíthető kirándulás minden korosztály részére, alpesi környezetben, panoráma útvonalon.

A hegyre felérve mindenki eldöntheti, hogy folytatja-e a kirándulást, vagy pihen, esetleg sétál egyet a fennsíkon.

A folyó völgyi túra szintemelkedőket tartalmaz, többször hidakon kelünk át a folyó egyik partjáról a másikra. A Rax-on történő túra lerövidíthető, többször megszakítható, kombinálható, erőnléttől függően. A hegyen összesen két meredekebb szakasz van, túrabotok használata javasolt.

A kirándulás folyamán fontos a szédülés mentesség! Szív és légzőrendszeri problémák, klausztrofóbia, szédülés, tériszony esetén a kirándulást nem javasoljuk.

Gyalogtúráink közül fizikálisan egyik sem nehéz különösebben; elengedhetetlen viszont a magabiztos mozgáskoordináció, a tökéletes lépésbiztonság, valamint a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség.

Öltözködés: kényelmes és vízálló túrabakancs, meleg ruha, polárdzseki, esőkabát, esőnadrág. Arra kérjük, hogy mindenképpen túrabakancsot hozzanak, semmiképpen se edző- vagy túracipőt. Olyan túrabakancsot célszerű hozni, ami vízálló és amit már régóta használ. Ha új bakancsa van, a túra előtt járassa be, nehogy a túra alatt törje fel a lábat! A Raxon előfordulhatnak hófoltok, esetleg kiterjedt hómezők. Célszerű még a kis hátizsák a kiránduláshoz, kulacs, napszemüveg, összecsukható túrabot!

Túrakabát és nadrág: a legcélszerűbb úgynevezetett lélegző (pl. Gore-Tex) anyagból készült kabátot és nadrágot hozni. Kérjük mindenképp fordítson arra figyemet, hogy a cipő, a kabát és  a nadrág vízálló legyen!

Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal

Az ár NEM tartalmazza:

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Várható  költségek:
Felvonójegy ebéddel: kb. 30 Euro

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Elérhető szobák:

  • Egy napos

Ár információk:

  • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 550 Ft
  • Autóbuszjegy: 9900 Ft

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment