Turnusok: hamarosan

 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MYRA PATAK – EISENSTADT – MARIAZELL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztria felé haladunk és hegyeshalmi határátlépés után először rövid pihenőt tartunk Eisenstadtban. Séta a belvárosban, közben lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi Városházát. Tovább utazunk és a Myra-patak gyönyörű vízesés­rendszerét nézzük meg, majd a Keleti-Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvölgyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást adó túrát. A közel másfél órás program során 250 m szintkülönbséget teszünk meg felfelé és lefelé, miközben lépcsők is nehezítik a gyaloglást. A szinte érin­tetlen természet, és a közelünkben magasodó meredek szik­lafalak látványa feledtetik a fáradtságot. Sok szép élménnyel gazdagodva szállunk fel autóbuszunkra, és folytatjuk utunkat Mariazellbe. Itt lesz 4 éjszaka a szállásunk vacsorával. A kitűnő fekvésű szálloda a főtértől mindössze 1 perces sétára található.

2. NAP: MARIAZELL– WASSERLOCHKLAMM

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg. A kegytemplom, a magyarok egyik legismer­tebb zarándokhelye, ahol Mindszenty bíborost is eltemették. Ezt követően a Keresztúton felmegyünk a Kálvária dombra, majd vissza a főtérre. Itt található a híres mariazelli gyomorkeserű italt gyártó cég üzlete valamint a Mézeskalács készítő műhely. Ebédelési lehetőség a városban. Délután autóbuszra szállunk azokkal, akik vágynak egy kemény (250 m szintkülönbségű) túrázásra, és velük elmegyünk a Wasserlochklamm szurdok­hoz. Ennél a lenyűgöző vízesésnél több lépcsőben zúdul le a víz. Egy‑egy zuhatag 20 – 40 méteres. A kanyonban lépcsőkkel kiegé­szített túraúton tudunk feljutni a leglátványosabb szakasz végéig. Aki esetleg nem szeretne a vízesés tetejéig túrázni, ő korábban visszafordulhat, mivel ugyanazon az útvonalon jövünk vissza.

3. NAP: MARIAZELL – ÖTSCHERGRABEN

Reggeli után kb. fél órás utazással érjük el a régió egyik legismer­tebb kirándulóhelyét, és megkezdjük hosszú túránkat az oszt­rák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán. A terep a szintkülönbségek miatt közepesen nehéz. A túra hossza közel 12 km. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szakaszok teszik változatossá az Ötscher folyó völgyé­ben. Az út 2/3-ánál hosszabb pihenőt tartunk. Ekkor a vadre­gényes környezetben lévő „hütte” teraszán egy könnyű ebédet is el tud fogyasztani. Innen 20 perces sétával elmehetünk a Mira-vízeséshez. Ezután vissza a hütttéhez, majd folytatjuk utunkat, és a meredek emelkedőket „legyűrve” érkezünk meg a vasútállo­másra, ahol vonatra szállunk. Így jutunk vissza autóbuszunkhoz. Marizellbe visszaérve szabadprogram, ajándéktárgy vásárlási lehetőség. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: GEMEINDEALPE – TREFFLINGFALL – ERLAUFSEE

Reggeli után Mariazell közelében lévő hegyre, a Gemeindealpera megyünk fel. Ülőlifttel, egy átszállással felvonó­zunk közel 1.700 m magasra. Fent a mesés kilátás mellett kirándulási lehetőség is lesz. A fennsíkról a középállomásig legyalogolhatnak, akik szeretik és bírják a hegyi túrázást. A töb­biek ülőlifttel jöhetnek vissza. A középállomásnál ismét választ­hatunk, hogy továbbra is ülőlifttel vagy mountaincart-tal (ez egy háromkerekű gokart – helyszínen fizetendő) jövünk le a völgybe. Délután buszra szállunk, és irány Alsó-Ausztria leg­nagyobb, bár kevésbé ismert vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, többlépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándu­lással érhető el. Bámulatos a lezúduló víz mennyisége, emellett csodaszép a túraútvonal is. Ma is kellemesen elfáradva szállunk fel autóbuszunkba. Visszaúton látjuk a Mariazell közelében lévő Erlaufsee festői tavacskáját. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, vacsora. Ebben az 5 napos programban kifejezetten komoly túrákra is van lehetőség. Ehhez megfelelő kondíció és túracipő szükséges, emellett túrabot is hasznos lehet.

5. NAP: RAX – BUDAPEST

Utolsó napi programunk is igazi csemege a természetkedvelők­nek. Alsó-Ausztria 2. legmagasabb hegyére, a Raxra az ország első kötélvasútjával jutunk fel. Az 1.546 m magas hegyállo­mástól túrázunk a színpompás alpesi növénytakaróval borított hegyoldalon. Ennek során érintjük, az Ottó-házat, és a keresz­tet. A hegyről történt leérkezést követően elhelyezkedünk az autóbuszon és hazaindulunk. 21 óra körül érkezünk vissza Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Részvételi díj (06.26.): 189 000 Ft/fő
Részvételi díj (09.12.): 186 000 Ft/fő

Választható felárak:
Egyágyas szoba felára: 39 000 Ft/fő

Belépők ára: kb.: 142 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Mi mindent tartalmaz az alapár?

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)